Zacusca cu bureti

de Rocsi in Zacusca, 5 Sep 2012 | 8086 vizualizari

 

Cea mai buna zacusca ce am mancat pana acum, atat pot sa va zic si va recomand din suflet reteta!

 

INGREDIENTE

  • 3,2 kg ghebe
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg ardei
  • 3 kg kapia
  • 3 kg gogoari
  • 4 morcovi mari
  • 1 litru ulei
  • 650 gr pasta de rosii de casa
  • sare mare
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu bureti:

Ardeii, gogosarii si kapia ii punem la copt.
Cum ii luam de la copt ii punem intr-o oala mare si ii acoperim cu capac.
Ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim.
Dupa ce i-am curatat de coaja, le scoatem cotorul si toate semintele, apoi ii trecem prin masina de tocat sau robot.
Zeama ce o lasa in oala in care i-ati pus copti, o trecem printr-o strecuratoare si o pastram pentru ca o vom folosi la zacusca.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem in doua.
Intr-o oala punem niste apa la fiert.
Cand clocoteste punem ceapa si o oparim 3-4 minute pentru a iesi amareala din ea.
O scoatem la racorit si o trecem prin masina.
Morcovul il radem de coaja si il spalam.
Il punem intr-o cratita si il fierbem pe jumatate, apoi il maruntim prin masina.
Ghebele le curatam si le spalam in multe ape.
Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand clocoteste dam drumul buretilor si ii oparim.
Ii scoatem apoi, ii trecem printr-un jet de apa rece si ii punem la scurs intr-o sita, dupa care ii trecem si pe ei prin masina.
Intr-o oala mare de tuci punem uleiul.
Adaugam ceapa si morcovul si le inabusim cam 5 minute.
Punem amestecul de ardei cu gogosari si zeama ce am strecurat-o lasata de ei.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, timp in care invartim cu o paleta de lemn.
Dupa ce a fiert cam o ora incorporam buretii si pasta de rosii.

Amestecam bine sa nu se prinda de fundul oalei.
Cand a scazut destul de bine si uleiul se alege la suprafata inseamna ca e cam gata zacusca.
Condimentam cu sare dupa gust, boabe de piper si cateva bucatele de foi de dafin.
Mai lasam cam 5 minute pe foc si o inchidem.
O lasam sa se raceasca.
Spalam borcanele si capacele cu apa fierbinte si le asezam pe un servet sa se scurga bine.
Zacusca rece o asezam in borcane, pe care le umplem cam pe 3/4.
Le invelim in hartie si le asezam intr-o cratita.
Punem apa pe 3/4, un prosop de bucatarie deasupra si le asezam pe foc la sterilizat.
Din momentul in care inceapa sa fiarba apa le lasam cam 30-35 de minute.
Le scoatem apoi si le invleim bine intr-o patura groasa si punem un alt rand de borcane la sterilizat si tot asa pana terminam cu toate.
Le lasam invelite pana a 2 a zi, cand le ducem la loc racoros.
Sa aveti pofta si spor daca vreti sa o pregatiti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu bureti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (69)

Rocsi 1

09.09.2012, 23:37

Antici

simo_brkic 1

03.05.2013, 23:38

aoleuuu salivez :'(

Rocsi 1

04.05.2013, 10:16

Simo hai sa te servesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de ţelină